Želite besplatne konsultacije?

Neinvazivni prenatalni testovi Premium Genetics centra za genetske testove analiziraju hromozome vaše bebe targetiranom tehnologijom koja omogućava najpouzdanije rezultate uz najdublje čitanje.

Premium Genetics prenatalni test je moguće uraditi već od punih 10 sedmica trudnoće. Do sada preko

Mogućnost testiranja na monogenska oboljenja, putem panela od 4 do 274 oboljenja. SMA u svakom panelu!

Premium Genetics prenatalni test je jedini test koji nudi najšire panele testiranja za blizanačke trudnoće

Česta pitanja

Kome je namijenjen prenatalni test?

Prenatalni test je namijenjen apsolutno svim trudnicama koje žele sigurnu i bezbrižnu trudnoću, posebno trudnicama sa lošim nalazom dabl i/ili tripl testa, opterećenom porodičnom anamnezom, starijim od 35 godina, u trudnoćama začetim postupkom vantjelesne oplodnje, kao i trudnicama koje su imale prethodne slučajeve spontanih pobačaja.

Šta otkrivaju neinvazivni prenatalni testovi?

Neinvazivni prenatalni testovi predstavljaju testove novije generacije i stavljaju fokus na onom što je zaista bitno (trizomija 21, trizomija 18 i trizomija 13, X i Y).

Kada se radi prenatalni test?

Neinvazivni prenatalni test (NIPT) je moguće obaviti već od 10. sedmice trudnoće, što predstavlja jednu od najvećih prednosti takvog skrininga. Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji, Premium Genetics test čita samo regione koji su od kliničkog značaja.

Kako se izvodi neinvazivni prenatalni test?

Da bi ste mogli da uzrokujete morate biti najmanje u 10. sedmici trudnoće. Nakon zakazivanja termina, set za uzrokovanje će vas čekati u labaratoriji, gdje će stručno osoblje prikupiti dovoljnu količinu venske krvi majke (dvije epruvete). Rezultati se očekuju 7 do 10 dana, od dana uzrokovanja.

Kako se tumači prenatalni test?

Kada stignu rezultati, trudnica se odmah obavijesti a po dogovori rezultati se šalju i odabranom ginekologu. Samo tumačenje rezultata je veoma jednostavno i nema mjesta za dileme. Izveštaj će pokazati da li su detektovane hromozomske anomalije ili nisu, odnosno da li je detektovan visok ili nizak rizik na neko od stanja koja smo analizirali.

Koji prenatalni test izabrati?

Koji prenatalni test izabrati je dilema svih trudnica. Sve više trudnica se odlučuje da uradi neinvazivni prenatalni test (NIPT), kako bi bezbrižno iznijele trudnoću.